Pontus om en skjorta från 1991

Pontus om en skjorta från 1991

I nästa artikel kan du läsa Pontus Holmgrens intervju med Smith & Thell. Vi snubblade över en bild från hans tid som frontman i Pontus & Amerikanerna. Den är från en spelning i Falköpings Folkets Park 22 juli 1991. Men vad är det för skjorta han har på sig?

– Tyget fanns i vår familj. Jag tror min mamma hade köpt det för att göra gardiner, men det hade blivit liggande. Vad ska man säga om mönstret? Skotsk 80-talspop möter den unge Thomas Di Levas städrockar, typ. Begåvade Ki Engelman – som idag jobbar med kostymer på Riksteatern – sydde de flesta av mina scenkläder. Hon gjorde två skjortor till mig för den här turnén. Det här var en av dem. Som de flesta plaggen Ki sydde hade den klädda knappar. Knapparna var alltså klädda med skjortans tyg. Det sitter i detaljerna, har jag hört, säger Pontus Holmgren.


Text: Tomas Rödin Hult och David Lindman